3 de jul. 2012

Més detalls del curs del 12 juliol


Aprèn a Valorar la teva Idea de Negoci

Fòrum Imagina amb la col·laboració de  l’Ajuntament de Figueres,  han dissenyat una sèrie d’accions i continguts formatius, que tenen com a objectiu preparar als emprenedors/es per fer front amb èxit a les diferents situacions que es plantegen en el procés d’iniciar un nou projecte, ja sigui en la etapa inicial del negoci o en les fases de consolidació o expansió.

Objectius

Oferir als assistents l’oportunitat de valorar si la seva idea és valida, des de dos perspectives diferents, la personal i l’empresarial, i si ho és, com cal enfocar-la per arribar a l’èxit.

Dirigit a

Emprenedors/es que es trobin en la fase de decisió d’iniciar un projecte o una nova línia de negoci.

Metodologia

La sessió es divideix en dues parts i es realitzen en format de Workshop

Contingut

1a Part – Elements personals per arribar a l’èxit en el projecte

Es tracta de validar i previsualitzar si l'objectiu general de l'emprenedor es assolible. Identifiquem quins objectius específics han d'anar assolint. Són nou aspectes que han d'estar clars per no fracassar. Poden veure en què necessiten centrar-se en el curt termini i en el llarg. En definitiva, treballarem sobre la seva estratègia referent al seu projecte. Qualsevol pas no clarificat correctament faria fracassar aquesta estratègia.

Ponent: Jose Carlos Arroyo, és llicenciat en Filosofia, màster en Coaching avançat executiu i empresarial,  expert en lideratge, treball en equip i desenvolupament personal. Compta amb diverses obres publicades dins d’aquest àrea.


2a Part – Elements personals per arribar a l’èxit en el projecte

Establir les principals claus per aprendre a validar si una idea de negoci tindrà èxit o no. Per què hi ha projectes emprenedors que no tenen èxit? En aquesta segona part aprendràs a identificar els principals símptomes que denoten si una idea pot o no arribar a ser viable: desconeixement del mercat i de seva proposta de valor, càlcul erroni de les previsions financeres, manca de plans B i problemes entre socis.

Un dels principals problemes a què s'enfronta un emprenedor és determinar la maduració o la validesa d'una idea. Potser per a un mateix sigui útil aquesta idea, però ... algú més li trobarà utilitat? Com respondrà el mercat?.

No totes les idees emprenedores constitueixen oportunitats de negoci: abans cal analitzar si comptem amb les capacitats i els recursos necessaris per posar-les en pràctica mitjançant una validació, i discernir si aquesta idea té el suficient potencial per convertir-se en un projecte de empresa.

Ponent: Joan Albà (Lic&MBA 80), CEO i conseller delegat d’Opcions Segures, inversor de referència de ESADE BAN, i amb amplia experiència com emprenedor. Ha participat en diversos projectes emprenedors com Techno Joy, FaithFan y The Crows, entre altres.

Calendari:

Inici: 12 de Juliol
Horari: de 9:30 a 11:30 i de 12:00 a 14:00
Durada: 4 hores.
Lloc: CIE Figueres (Plaça de l'Església de Sant Pere 6).

Preu del curs: 60€

Informació i matrícula: Fòrum Imagina (info@forumimagina.com)  
Reservar plaça  fent  transferència prèvia al c/c:  0081-0378-31-0001150918

Col·labora: Ajuntament de Figueres

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada